"ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ , ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΗ... "

ΣΟΝΕΤΤΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΥ EDGAR ALLAN POE

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΑ ΠΟΛΗΣ ARMONIA MANSION

 

Η βίλα Armonia Mansion βρίσκεται στην πόλη της Ζακύνθου, στο ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτισμικό κέντρο του νησιού. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά όμορφα αξιοθέατα όπως ιστορικές πλατείες, την εκκλησία του προστάτη του νησιού Αγίου Διονυσίου και το Ενετικό Κάστρο στον λόφο της Μπόχαλης. Μπορούμε να οργανώσουμε VIP μεταφορές έτσι ώστε να μπορείτε να ταξιδεύετε με στυλ καθώς και περιηγήσεις με ξεναγό έτσι ώστε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη στο νησί.

Η πόλη της Ζακύνθου βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και αποτελεί υπέροχο σημείο εκκίνησης από όπου μπορείτε να επισκεφθείτε όλες τις εντυπωσιακές ομορφιές που προσφέρει. Οι αμμώδεις παραλίες, τα γραφικά ορεινά χωριά και οι χαριτωμένες παλαιές εκκλησίες είναι μόλις μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε. Μπορούμε να οργανώσουμε περιηγήσεις με ιδιωτική θαλαμηγό, μηχανοκίνητο σκάφος, ιδιωτικό αυτοκίνητο ή ακόμη και ελικόπτερο. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαμονή σας στο όμορφο νησί μας!

Big Sur

Πλατεία Αγίου Μάρκου: Το Ιστορικό Κέντρο της Πόλης

Η πλατεία Αγίου Μάρκου πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία που ιδρύθηκε το 1518 και έχει το χαρακτηριστικό ότι αποτελεί τη μοναδική Καθολική εκκλησία στη Ζάκυνθο.

Κάποτε η εκκλησία ήταν Καθεδρικός ναός του Επίσκοπου Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, αλλά σήμερα είναι ανοιχτή μόνο το καλοκαίρι. Ο περιβόητος σεισμός του 1953 την κατέστρεψε και ξαναχτίστηκε αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Η πλατεία Αγίου Μάρκου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ζακύνθου, καθώς αποτελούσε σημείο συνάντησης για όσους ήθελαν να συζητήσουν τις ιδέες τους. Το 1797 οι Ποπολάροι έκαψαν εκεί το βιβλίο των Ευγενών, το Libro D’Oro. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται ένα δέντρο που αποκαλείται «Το Δέντρο της Ελευθερίας» και βρίσκεται εκεί προς τιμή της ημέρας που οι Ενετοί έχασαν την κυριαρχία τους στο νησί για να αντικατασταθούν όμως από τους Γάλλους. Στην πλατεία βρίσκεται το μουσείο Σολωμού και Κάλβου που στεγάζει προσωπικά αντικείμενα των πιο διάσημων Ζακυνθινών όπως ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αλέξανδρος Ρώμας και άλλοι, καθώς και αντικείμενα από τη Βυζαντινή περίοδο. Αυτές τις μέρες πολλές καφετέριες και εστιατόρια καλύπτουν την πλατεία και αποτελεί ωραίο μέρος για να καθίσετε και να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό καθώς παρατηρείτε τους περαστικούς.

Big Sur

Πλατεία Σολωμού: Η Μεγαλύτερη Πλατεία του Νησιού

Η Πλατεία Σολωμού αποτελεί την κεντρική πλατεία της πόλης της Ζακύνθου, της πρωτεύουσας του νησιού.

Έχει πάρει το όνομά της από έναν από τους πιο διάσημους Ζακυνθινούς, τον Διονύσιο Σολωμό, τον ποιητή του οποίου τα λόγια αποτελούν τους στίχους του Εθνικού μας Ύμνου. Ένα άγαλμα του Σολωμού έχει ανεγερθεί στην πλατεία και πολλά εντυπωσιακά κτίρια την περιβάλλουν όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μόλου που οικοδομήθηκε το 1561 και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι επέζησε από τον ισχυρό σεισμό του 1953 καθώς επίσης κι ότι εδώ υπηρέτησε ο προστάτης Άγιος του νησιού, ο Άγιος Διονύσιος. Άλλα σημαντικά κτίρια που περιβάλλουν την πλατεία περιλαμβάνουν το Βυζαντινό Μουσείο και το Πολιτιστικό Κέντρο της Ζακύνθου που στεγάζει και τη βιβλιοθήκη της πόλης, μια μικρή γκαλερί τέχνης και άλλες εκθέσεις μαζί με τον κινηματογράφο της πόλης.

Big Sur

Ενετικό Κάστρο: Ένα ιστορικό μνημείο πάνω από την Πόλη

Το Ενετικό Κάστρο, στον λόφο της Μπόχαλης, στα περίχωρα της πόλης της Ζακύνθου χτίστηκε το 1480 και λίγο διάστημα μετά, ένα τμήμα του καταστράφηκε από τους Τούρκους.

Από το 1514 και μετά επισκευάστηκε και σε κάποια εποχή έγινε η πρωτεύουσα του νησιού. Το κάστρο είναι ερειπωμένο σήμερα αλλά αξίζει να το επισκεφθείτε καθώς θα απολαύσετε εξαιρετική θέα της πόλης από κάτω και κατά μήκος της θάλασσας του Ιονίου μέχρι την Πελοπόννησο. Πριν να κτιστεί το Κάστρο, κάποτε στεκόταν μια ακρόπολις στο ίδιο σημείο. Η πύλη της εισόδου δείχνει ξεκάθαρα την Ενετική επιρροή καθώς το ενετικό σύμβολο «Το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου» είναι εμφανές. Το Κάστρο βρίσκεται ανάμεσα σε πεύκα και αποτελεί ένα πολύ όμορφο σημείο να επισκεφθείτε για να κατανοήσετε καλύτερα τη Ζακυνθινή ιστορία και να θαυμάσετε την έξοχη θέα καθώς και την ατμόσφαιρα γαλήνης που αποπνέει.

Big Sur

Βυζαντινό Μουσείο: Βυζαντινή, Μεταβυζαντινή και Νεοελληνική Τέχνη

Σήμερα στη μεγάλη πλατεία του Διονύσιου Σολωμού βρίσκεται ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο το οποίο κτίστηκε το 1959 και η κατασκευή του βασίζεται στο αρχιτεκτονικό σχέδιο του αρχιτέκτονα Σπυρίδωνα Λεγέρη.

Το κτίριο αυτό με συνολική επιφάνεια 1,563 τ.μ. έχει δυο ορόφους και ημιώροφους έτσι ώστε μπορεί να φιλοξενεί τα αριστουργήματα που διασώθηκαν από την καταστροφή του 1953. Περίπου 800 έργα τέχνης έχουν καταγραφεί στον πρώτο κατάλογο του Μουσείου. Η ειδική σημασία του Ζακυνθινού Μουσείου βρίσκεται στο ότι ο επισκέπτης μπορεί να εκτιμήσει την ανάπτυξη της Μεταβυζαντινής και Νεοελληνικής τέχνης και προσφέρει μια πλήρη εικόνα των επιρροών της Δυτικής τέχνης στα νησιά του Ιονίου. Η στοά που διασχίζει ο επισκέπτης για να προσεγγίσει την είσοδο του Μουσείου, κοσμείται με κιονόκρανα, απομεινάρια του Δημοτικού Θεάτρου «Φώσκολος», ενός από τα ωραιότερα θέατρα της ανατολικής Μεσογείου, σχεδιασμένο από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Ernst Ziller. Στον εξωτερικό περίβολο στέκει το άγαλμα του Διονύσιου Σολωμού, αντίγραφο πρωτότυπου έργου του αθηναίου γλύπτη Γεωργίου Βρούτου. Κατά την είσοδό του στον κύριο χώρο του Μουσείου, ο επισκέπτης αντικρίζει τη «Λιτανεία του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπη», έργο του Ιωάννη Κοράη, που ανταποκρίνεται πλήρως στις τρεις βασικές αρχές του αναγεννησιακού θεάτρου: της ενότητας του χώρου, του χρόνου και της δράσεως. Σε πρόσφατα χρόνια το Ζακυνθινό Μουσείο έχει αποτελέσει χώρο όπου διαδραματίζονται δραστηριότητες που ενισχύουν τον πολύπλευρο ρόλο του ως πολιτισμικό κέντρο. Έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς στις αίθουσές του εκθέσεις έργων σύγχρονων καλλιτεχνών (από τις συλλογές Πιερίδη και Φρυσίρα, ως την τιμητική έκθεση Κώστα Μπάρμπα. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί πειραματικά εκπαιδευτικά προγράμματα - ξεναγήσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon, πολιτιστικές δραστηριότητες και επετειακές εκδηλώσεις.

Big Sur

Εκκλησία Αγίου Διονυσίο: Ο Προστάτης Άγιος της Ζακύνθου

Η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου είναι η πιο σημαντική στο νησί καθώς είναι αφιερωμένη στον Άγιο Διονύσιο, τον προστάτη του νησιού και το λείψανό του φυλάσσεται στην εκκλησία σε ασημένια λάρνακα.

Οικοδομήθηκε το 1708, αναβαθμίστηκε 50 χρόνια αργότερα και ανακαινίστηκε το έτος 2000. Έχει Ενετική όψη και το καμπαναριό αποτελεί απευθείας αντίγραφο του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Η εκκλησία βρίσκεται σε υπέροχο σημείο που βλέπει την προκυμαία και είναι άμεσα αναγνωρίσιμο όταν πλησιάζετε την πόλη με το πλοίο. Το βράδυ τα φώτα που πλαισιώνουν το καμπαναριό δημιουργούν όμορφες αντανακλάσεις στο νερό του λιμανιού. Μια μεγάλη γιορτή λαβαίνει μέρος στην πόλη της Ζακύνθου για τρεις μέρες, ξεκινώντας από την ονομαστική εορτή του Αγίου Διονυσίου – στις 24 Αυγούστου και το λείψανο του Αγίου λιτανεύεται μέσα από το κέντρο της πόλης ενώ το ακολουθούν μπάντες – είναι περίοδος εορτασμού, πολύ γνωστή στους ντόπιους και τους τουρίστες. Δίπλα στην εκκλησία στέκεται το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου και ένα μουσείο που εξηγεί την ιστορία της Εκκλησίας και του Αγίου.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Μερη που δεν πρεπει να χασετε

Big Sur

Παραλία Ναυαγίου: Η πιο διάσημη παραλία στον Κόσμο!

Το ναυάγιο είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο αξιοθέατο στη Ζάκυνθο.

Οι περισσότεροι επισκέπτες της Ζακύνθου έχουν ήδη δει φωτογραφίες του Ναυαγίου πριν να φτάσουν στο νησί καθώς είναι μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες στον κόσμο. Αυτή η γραφική παραλία έγινε ξεχωριστή όταν ένα πλοίο ναυάγησε εδώ πριν 20 χρόνια, αφού χτύπησε σε βράχους λόγω άσχημου καιρού. Το πλοίο προσπαθούσε να ξεφύγει από το Ελληνικό ναυτικό καθώς κουβαλούσε παράνομα τσιγάρα. Ευτυχώς κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε. Το ναυάγιο βρίσκεται στα μέσα μιας όμορφης παραλίας με βότσαλα που περιβάλλεται από λευκούς γκρεμούς και γαλάζια νερά δίνοντας την εντύπωση ότι έχει προστεθεί χλωρίνη- το χρώμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Την παραλία του Ναυαγίου μπορείτε να την επισκεφθείτε με δυο τρόπους: είτε με πλοίο είτε απολαμβάνοντας τη θέα από ψηλά; Δεν υπάρχει απευθείας πρόσβαση στην παραλία. Πλοία ξεκινούν από διάφορα σημεία του νησιού όπως το Σκινάρι, τις Αλυκές, το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, την πόλη της Ζακύνθου και θα περάσετε μια αξιομνημόνευτη εκδρομή. Η εξέδρα βρίσκεται κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας και είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο, όπου υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης και καλή σήμανση. Ένα είναι σίγουρο, το Ναυάγιο δεν πρέπει να το χάσετε – και όποιον τρόπο επιλέξετε να το δείτε σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε – η ομορφιά του θα σας κόψει την ανάσα.

Big Sur

Γαλάζιες Σπηλιές: Ένα μοναδικό Φυσικό Αξιοθέατο!

Οι Γαλάζιες Σπηλιές βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου και αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στο νησί.

Οι ασυνήθιστες σπηλιές ανακαλύφθηκαν το 1897. Για να τις επισκεφθείτε μπορείτε να ενοικιάσετε ένα σκάφος ή να κάνετε οργανωμένη περιήγηση με πλοίο. Το πλησιέστερο σημείο στις σπηλιές για να πάρετε πλοίο είναι στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, κοντά στις Βολίμες, αλλά εκδρομικά πλοία ξεκινούν κι από πολλά άλλα σημεία στο νησί. Τα χρώματα των σπηλιών είναι εντυπωσιακά και πρέπει να τα δείτε για να τα πιστέψετε. Η περιοχή είναι επίσης ιδανική για καταδύσεις.

Big Sur

Πόρτο Λιμνιώνας: Περάστε μια μέρα στον Παράδεισο!

Οι ασυνήθιστες σπηλιές ανακαλύφθηκαν το 1897. Για να τις επισκεφθείτε μπορείτε να ενοικιάσετε ένα σκάφος ή να κάνετε οργανωμένη περιήγηση με πλοίο. Το πλησιέστερο σημείο στις σπηλιές για να πάρετε πλοίο είναι στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, κοντά στις Βολίμες, αλλά εκδρομικά πλοία ξεκινούν κι από πολλά άλλα σημεία στο νησί. Τα χρώματα των σπηλιών είναι εντυπωσιακά και πρέπει να τα δείτε για να τα πιστέψετε. Η περιοχή είναι επίσης ιδανική για καταδύσεις.

Οι ασυνήθιστες σπηλιές ανακαλύφθηκαν το 1897. Για να τις επισκεφθείτε μπορείτε να ενοικιάσετε ένα σκάφος ή να κάνετε οργανωμένη περιήγηση με πλοίο. Το πλησιέστερο σημείο στις σπηλιές για να πάρετε πλοίο είναι στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, κοντά στις Βολίμες, αλλά εκδρομικά πλοία ξεκινούν κι από πολλά άλλα σημεία στο νησί. Τα χρώματα των σπηλιών είναι εντυπωσιακά και πρέπει να τα δείτε για να τα πιστέψετε. Η περιοχή είναι επίσης ιδανική για καταδύσεις.